Glasriddarna 2007

Brukspatron Aron af Silverfjäder har allvarliga problem med att hitta en lämplig make åt sin snart giftasvuxna dotter Eleonora. Snart får han dessutom ytterligare ett problem på halsen då det plötsligt visar sig att den mark han nyligen investerat i, uppenbarligen tillhör någon annan. Någon som han inte i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig.


Men sanningen blir snart allt för uppenbar för honom då skogens skuggor plötsligt anländer och meddelar att de tänker ta betalt för varje träd som fortsättningsvis huggs ned av brukets anställda skogshuggare – en betalning i blod!


Som om det inte vore nog med problem för Aron så dyker det plötsligt upp en främling i den lilla byn. En främling som har en anklagelse om mordbrand hängande över sig. Situationen blir allt värre när brukspatron får höra rykten om att Eleonora tycks hysa starka känslor för denna främling.


Konflikten mellan brukspatron och Eleonora blir allt mer infekterad. Den unge mannen som anlänt till byn får problem med både brukspatron och de flesta av byns invånare, och Arios senaste glaspjäs, den bästa han någonsin skapat, försvinner plötsligt spårlöst.


Mitt i allt detta ruvar hela tiden skogens skuggor, bidandes i dimmorna på det rätta tillfället. Och tiden för deras vedergällning närmar sig med oroväckande fart…