Månskensteatern 10 år

Redan under hösten 2015 startade projektet Månskensteatern 10 år. Det blev en föreställning med scener från alla föreställningar som gjorts under 10 år. Åskådarna bjöds på teater, sång och musik. En förställning på Café Hos Oss för allmänheten blev det den 8 oktober där de bjöds på en tvårätters med kaffe och kaka.


Artikel införd i Nybro 24:


I år är det tio år sedan Månskensteatern drog igång i Nybro. Det firar man i höst med bland annat jubileumsföreställning och mordmysterium i Pukeberg.

Månskensteatern har figurerat i Nybro med både teater, buskis och visafton under de senaste tio åren. Därför kommer man att hålla jubileumsföreställningen “Månfaser” senare i höst på Café Hos Oss. Då kommer man bjuda på glimtar från alla föreställningar man kört genom åren.

– Det känns att vi har kommit in hos många Nybrobor och att de uppskattar de vi gjort. Men så kände vi att det finns nog flera som inte varit med hela vägen och därför vill vi bjuda på glimtar från alla våra föreställningar vi haft genom åren, säger Torbjörn Quist.

Dessutom skall nya mordmysterium lösas i Pukeberg. Efter vårens succéföreställningar där det till sist fick upprättas kölista till föreställningarna kommer publiken nu att få försöka hitta en ny mördare i uppställningen.

– Vi hittade ett bra koncept där man kommer hit och äter och mellan rätterna hålls sedan föreställningarna, säger Liselotte Ammert vid Café Hos Oss.

– Det gav en extra dimension. Pratet kring borden vem mördaren är var roligt att lyssna till, säger Månskensteaterns Bengt Karlsson.

Den 1 och 8 oktober kan man se “Månfaser” och den 4 och 5 november löser man mordmysterium. Dessutom planerar man redan inför kommande sommar. Då kan en familjeföreställning äga rum.

– Det är något vi jobbar för nu. Men det är oerhört mycket planering, säger Caroline Dietrichsson som också hon är delaktig i Månskensteatern.